Minta
Erre a részre kerülhet a vendéglátó rövid bemutatkozója, kínálata, szolgáltatásai, elérhetőségei, nyitva tartása, valamint további érdekességek...sőt akár videó beágyazására is van lehetőség.GALÉRIA
Kúcs Pince Villányi Rosé 2014
Világos narancsos lazacszínű megjelenés. Illatát diszkrét, elegáns gyümölcsös jegyek vezetik. Kóstolva száraz, lendületes savérzet, könnyű test, finom gyümölcsös ízek jellemzik.
Hallgassa meg Kovács Antal sommelier ajánlását a lejátszógomb megnyomásával!
Világos narancsos lazacszínű megjelenés. Illatát diszkrét, elegáns gyümölcsös jegyek vezetik. Kóstolva száraz, lendületes savérzet, könnyű test, finom gyümölcsös ízek jellemzik.
Hallgassa meg Kovács Antal sommelier ajánlását a lejátszógomb megnyomásával!
![]() |
Salátákhoz, halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz, érlelt sonkákhoz és friss sajtokhoz ajánljuk kísérőként!
Kúcs Gyula villányi borász 15 éves volt, mikor édesapjától fél hektár szőlőültetvényt kapott. Azóta foglalkozik borászattal. Hét évig a Sauska Pincészet felvirágoztatásában játszott döntő szerepet birtokigazgatóként, s ma már saját pincészetét vezeti.

Jelenleg mekkora területen termelnek szőlőt, és milyen fajtákat?
– Mind a villányi, mind a pécsi borvidéken 4 hektáros saját területen gazdálkodunk. Fele-fele arányban termelünk fehér és kék szőlőt. A fehér szőlők közül a fontosabb fajtáink az Irsai Olivér és a chardonnay, a kékből pedig a merlot és a cabernet sauvignon.
Egyedül bizonyára képtelen a sok munkát elvégezni, így vannak segítői, alkalmazottai is.
– Természetesen. A legfontosabb segítő édesapám, aki a szőlészeti munkákat irányítja, s gépekkel műveli a szőlőket. Alkalmazottakat is foglalkoztatunk. Én is részt veszek a szőlészeti és borászati munkában, emellett a pincészet kereskedelmi és marketingtevékenységét irányítom. Így szinte egyszemélyes vállalkozásként működik a cég.
– Viszonylag nem sok bort készítek, de a magasabb, minőségi kategória elérésére törekszem. Főleg a magyar piacra termelünk, és azokhoz szeretnénk eljuttatni pincészetünk termékeit, akik szívesen áldoznak jó minőségű borokra.
– Az előző munkahelyemen sikerült olyan fejlett borásztechnológiát alkalmaznunk, mely addig nem volt elterjedt Magyarországon. Ebből tanulva sikerült saját kis borászatomat is technológiailag fejlesztenem. Így minden olyan negatívumot ki tudunk szűrni a korai és a reduktív technológiával készült borokból (a reduktív bor esetén a szakember a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagait kívánja megőrizni), amelyek minőségromlást okoznának.
– Tapasztalatom szerint az igényes hazai fogyasztók a magyar borokat részesítik előnyben. A külföldi csúcsminőségű borokat csupán összehasonlítás miatt kóstolják meg.
Kúcs Gyula
Kovács Antal, háromszoros magyar bajnok sommelier ajánlásával (video):
Asztalfoglalás
MELYIK NAPRA
Május 2025
Hé | Ke | Sze | Csü | Pé | Szo | Va |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
HÁNY FŐ
2
Éttermünk 8 fős csoport felett nem tud vacsora foglalást felvenni, csak exkluzivitással. Részletekért telefonáljon! IDŐPONTOK
16:00 |
16:30 |
17:00 |
17:30 |
18:00 |
18:30 |
19:00 |
19:30 |
20:00 |
20:30 |
21:00 |
21:30 |
22:00 |
Minta Budapest 1161 Kenéz utca 45.
+36 70-566-6555
Amennyiben szeretne Ön is vendéglátóipari egységének elektronikus étlapot, küldjön számunkra üzenetet, vagy hívja a +36 70 317 8645 mobilszámot!
ÉRTÉKESÍTÉS: TOTOS MÉDIA KFT.
1161 Budapest, Kenéz utca 45.
E-mail: [email protected]
Tel: +36 70 317-8645
ÉRTÉKESÍTÉS: TOTOS MÉDIA KFT.
1161 Budapest, Kenéz utca 45.
E-mail: [email protected]
Tel: +36 70 317-8645